Fondul YouthBank reprezintă resursele financiare colectate de către echipa de tineri în cadrul evenimentele publice de colectare de fonduri, contribuţia autorităţilor publice locale şi suportul oferit de antreprenori locali şi alţi parteneri.

În dependenţă de valoarea Fondului, echipa de tineri anunţă un Program de minigranturi pentru toţi tinerii din raionul, în care este activ Fondul pentru Tineri.

Valoarea finanțării  proiectelor locale diferă de la o localitate la alta și depinde de fondul acumulat de membrii YouthBank în anul respectiv.

Pentru a putea solicita finanțare, tinerii trebuie să facă parte dintr-o echipă (minim 3 persoane) care va fi responsabilă de conceperea ideii de proiect și implementarea acestuia şi să scrie un mini-proiect în baza formularului de aplicare. Suma solicitată va fi analizată în funcție de numărul de beneficiari și rezultatele așteptate ale proiectului.

Echipele de tineri care intră în competiția pentru fondul YouthBank pot fi echipe formate din colegi de clasă sau de liceu dar și din grupuri informale, din afara unității școlare, exemplu: grup de iniţiativă, club sau orice altă organizație.

Este încurajată, în mod special, formarea de echipe mixte de tineri din punct de vedere al etniei și al genului.