În perioada 21-23 iunie 2017 în localitatea Leordoaia din raionul Călărași s-a desfășurat Școala de vară YouthBank. Evenimentul a reunit peste 100 de membri ai YouthBank din cele 8 raioane în care este prezent Programul pentru tineri.
Astfel, în cele 3 zile cât a durat Școala de vară YouthBank tinerii au fost implicați în diverse exerciții și activități de formare a deprinderilor de lucru în echipă și luarea deciziilor în comun, stabilirea priorităților, dezvoltarea gândirii strategice și soluționarea divergentelor prin negociere si comunicare eficientă. Echipa de traineri de la Academia Nicolae Dumitrescu au antrenat participanții în misiuni și descoperiri de comori, au traversat trasee pentru depășirea obstacolelor.
Pe lîngă activitățile de instruire, tinerii și-au manifestat talentul în cadrul unor activităților culturale: Seara Diversităților și Focul de tabără.
“Intr-adevar a fost o experienta de neuitat. Anume prin intermediul acestei scoli de vara, am legat noi prietenii, am invatat impreuna cu toti cei prezenti că pentru a atinge un oarecare obiectiv trebuie să avem o echipa unită, un spirit de echipa bine dezvoltat si o strategie bine gândită pusă in functiune de fiecare membru al echipei. Multumim mult Fundaței Est-Europeane”, a menționat Dumitru Stoica, membru YouthBank Florești.
Școala de vară a avut scopul de a încuraja implicarea tinerilor în viața comunitatii si asumarea unor roluri active in sprijinirea semenilor lor.
Școala de vară este un eveniment organizat anual în cadrul Programului YouthBank, coordonat de Fundația Est-Europeană din resursele Guvernului Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.
Programul YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, initiativa civica si contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.
Programul este administrat de catre un grup de adolescenți, selectați și instruiți în acest scop, și urmareste: constituirea, promovarea si administrarea transparenta a unui fond special destinat inițiativelor tinerilor și comunităților rurale.
 IMG_9750IMG_9737IMG_9731IMG_9632IMG_9623IMG_0126IMG_0110IMG_0104IMG_0089IMG_0080IMG_0068IMG_0038IMG_0024IMG_0157