În acest mijloc de săptămână avem doar știri pozitive pentru voi! În Soroca vor fi instalate două biblioteci stradale!

După o perioadă mai îndelungată de pregătiri, vă anunțăm că cele două biblioteci stradale promise, sunt gata pentru a fi instalate în parc și a deservi trecătorii și toți cei interesați de lectură. Invitășm toți cetățenii să doneze cărți și să-și aducă propria contribuție pentru ca biblioteca stradală să devină cu adevărat un schimb eficient de literatură și cunoștințe între tineri, dar și toți cetățenii orașului Soroca.

Proiectul ”Biblioteca Stradală”, a fost implementat în cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri, Runda a IV-a, derulat în cadrul proiectului “Fondul pentru Tineri Soroca”, care este susținut financiar prin intermediul Fundației Est-Europene de către Guvernul Suediei, Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională(Sida), și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, inclusiv la nivel local de Consiliul Raional Soroca.

Scopul proiectului ”Biblioteca Stradală”, inițiat  și implementat de către Consiliul Local al Tinerilor din Soroca este promovarea cărții ca sursă de cultură în rândurile populației și înscrierea orașului Soroca în rîndurile orașelor europene. Grupul inițativă consideră biblioteca stradală  un mijloc de a cultiva în rîndurile tinerilor iubirea de carte și față de literatură. “Cartea ne îndreaptă spre calea cea dreaptă a viitorului nostru și ne ghidează spre a acumula noi cunoștințe”, susțin membrii Consiliului Local al Tinerilor din Soroca.

Bugetul total al proiectului depășește suma de 17 mii de lei.

Sursa: pagina de facebook Centrul de Resurse Dacia